خوراکی های محرک میگرن

در مقاله ی میگرن چیست؟ به بررسی دلایل ابتلا، علائم، معرفی دارو ها و راه های درمان میگرن پرداختیم. امروز اما خوراکی هایی که محرک میگرن محسوب می شوند را بیشتر خواهیم شناخت. شناخت این محرک ها از آن جهت مهم است که هرچه کمتر آن ها را مصرف کنید، حملات میگرنی شما هم کمتر خواهد بود.

چه غذاهایی باعث میگرن می شود؟

خوراکی های محرک میگرن

1- کافئین (چای و قهوه)
2- شکلات
3- شیرین کننده های مصنوعی
4- الکل و شراب قرمز
5- غذاهای حاوی MSG
6- پنیرهای کهنه
7- غذاهای شور
8- هات داگ
9- میوه های خانواده مرکبات
10- غذاهای منجمد
11- آجیل

یک توصیه مهم برای میگرنی ها

حتما خاطرات سردرد خود را در یک دفترچه یادداشت و یا نت موبایل خود ثبت کنید. مواردی همچون شدت حمله، غذاها، نوشیدنی ها و داروهایی که در آن روز یا روز قبل مصرف کرده اید را بنویسید. چراکه قطعا میگرن شما با تمامی مواد خوراکیی که در ادامه با آن ها آشنا می شویم، تحریک نمی شود و این از فردی به فرد دیگر متفاوت است. شما بهترین شخص برای کشف محرک های سردرد خود هستید و آن با مطالعه ی یادداشت هایتان، هر چه سریع تر بدست می آید.

خوراکی های محرک میگرن

بررسی مواد غذایی محرک میگرن

چیزی به نام محرک میگرن قطعی وجود ندارد، به این معنی که تمامی این موارد در تمامی افراد محرک محسوب نمی شود. اما برخی از محرک‌های رایج وجود دارد که می‌تواند در برخی افراد باعث بروز یا ایجاد میگرن شود.

  1. کافئین: مصرف بیش از حد قهوه و چای و حتی کم مصرف کردن آن، می تواند محرک میگرن باشد. کافئین یک شمشیر دو لبه است، زیرا افرادی که اغلب آن را مصرف می‌کنند، با قطع مصرف چای یا قهوه، ممکن است سردرد را تجربه کنند.
    بنابراین بهتر است به نوشیدن چای گیاهی بدون کافئین روی آورید. قطعا این یک روش آسان نیست، اما اگر میگرن شما آزار دهنده ست، ممکن است ارزش امتحان کردن را داشته باشد تا ببینید آیا این روش به کم شدن سردرد شما کمک می کند یا خیر.
  2. شکلات: شکلات حاوی کافئین و بتا فنیل اتیلامین است که ممکن است در برخی افراد باعث سردرد شود. البته برخی از کارشناسان فکر می کنند که در واقع برعکس این موضوع صادق است و ولع خوردن شیرینی ها نشانه میگرن است نه علت آن.
  3. شیرین کننده های مصنوعی: بسیاری از غذاهای فرآوری شده حاوی شیرین کننده های مصنوعی هستند. اینها جایگزین های قندی هستند که برای افزودن شیرینی به غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شوند.
    آسپارتام یک شیرین کننده مصنوعی است که، مشکوک به ایجاد میگرن در برخی افراد است. پس اگر می‌خواهید از شیرین‌کننده‌های کم کالری اجتناب کنید، برچسب‌های مواد غذایی را بخوانید و از برخی غذاها و نوشیدنی‌های بسته‌بندی شده «بدون قند» مانند نوشابه‌های رژیمی، غلات صبحانه، پودینگ، ماست و ژلاتین دوری کنید.
  4. الکل: الکل و به ویژه شراب قرمز، به عنوان محرک گزارش شد. الکل می تواند باعث کم آبی بدن شود که موردی از موارد محرک میگرن به حساب می آید.
  5. غذاهای حاوی MSG: غداهای فرآوری شده دارای MSG یا مونوسدیم گلوتامات هستند. غذاهایی مانند فست فودها، چیپس، ادویه های مخلوط، سوپ های آماده، و محصولات نودل فوری می توانند محرک میگرن باشند.
  6. پنیرهای کهنه: پنیرهای کهنه حاوی ماده ای به نام تیرامین هستند. زمانی شکل می‌گیرد که پیری غذا باعث تجزیه پروتئین‌ها شود. هر چه پنیر بیشتر کهنه شود، محتوای تیرامین بیشتر خواهد بود. تیرامین ماده شیمیایی دیگری است که گفته می شود باعث سردرد و میگرن می شود. پنیرهای معمولی که سرشار از تیرامین هستند عبارتند از: فتا، پنیر آبی و پنیر پارمزان
  7. غذاهای شور: غذاهای شور، به ویژه غذاهای فرآوری شده نمکی که ممکن است حاوی مواد نگهدارنده مضر باشند، ممکن است در برخی افراد باعث میگرن شوند.
  8. هات داگ: هات داگ ها مملو از مواد نگهدارنده موجود در غذاهای فرآوری شده هستند که می توانند به سردرد، میگرن و درد کلی از نظر عصبی کمک کنند. بیشتر گوشت های فرآوری شده، مانند هات داگ هستند. اگر متوجه شدید که باعث میگرن در شما می شوند، سعی کنید از آنها دوری کنید.
  9. میوه های خانواده مرکبات: میوه هایی مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت و لیموترش می توانند باعث میگرن شوند. این میوه ها مانند پنیرها حاوی تیرامین هستند که می تواند باعث میگرن شود.
  10. غذاهای منجمد: خوردن غذاها و نوشیدنی های منجمد مانند بستنی یا آبغوره می تواند باعث ایجاد درد شدید در سر شود. اگر بعد از ورزش یا گرمای بیش از حد، سریع غذای سرد بخورید، ممکن است سردردهایی را تجربه کنید که تبدیل به حملات میگرنی شوند.
  11. آجیل ها: در حالی که خوردن آجیل ها به خاطر وجود ویتامین E در آن ها به بهبود میگرن می تواند کمک کننده باشد، اما کره بادام زمینی ممکن است در برخی افراد محرک میگرن باشد.
شکلات محرک میگرن

نتیجه

امیدوارم این فهرست به شما ایده هایی در مورد محرک های مختلف سردرد و چگونگی کمک به کاهش میگرن خود با غذا داده باشد. البته این تمام ماجرا نیست، همانطور که برخی مواد غذایی محرک میگرن هستند، خوراکی هایی که به کم شدن این حملات کمک میکنند نیز وجود دارند. همانطور که اشاره کردم، این مورد در افراد متفاوت است و هر میگرنی که یک فرد تجربه می کند می تواند متفاوت باشد. حتما الگوی غذایی و میگرن خود را یادداشت کنید تا خوراکی های محرک میگرن خودتان را پیدا کنید. اگر سؤال خاصی در مورد سلامتی خود یا نحوه حذف محرک های غذایی دارید، حتما با یک متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید. 

دکتر آپ، سامانه آنلاین مشاوره پزشکی برآنست تا با همکاری بهترین پزشکان متخصص و فوق تخصص از سراسر کشور، دستیابی بیماران به خدمات و مشاوره پزشکی را تسهیل بخشد، تا بیماران بتوانند از این خدمات بصورت غیر حضوری و از راه دور بهره مند شوند.
دریافت مشاوره آنلاین از سالهای قبل در بسیاری از کشورها و حتی کشور خود ما در حال انجام می باشد.
هدف دکتر آپ ارائه بهترین نوع این خدمت به بیماران بوده و شعار “اولین نیستیم اما تلاش می‌کنیم بهترین باشیم” را سرلوحه کار خود قرار داده است.

شرکت آرمان پزشک بهیاوران (دکتر آپ)

شبکه های اجتماعی دکتر آپ:

دکتر آپ

ویزیت آنلاین دکتر

ارسال نتیجه آزمایش و سایر تصاویر پزشکی برای دریافت مشاوره دقیق تر

دسته بندی مقالات

آخرین مقالات

ندول تیروئید چیست؟

دول تیروئید ی در غده ی تیروئید در جلوی گردن رشد می کنند. این غده مصرف انرژی را در بدن کنترل می کند. اکثر ندول های تیروئیدی سرطانی نیستند و مشکلاتی را هم ایجاد نمی کنند. بسیاری از آن ها حتی به درمان هم نیاز ندارند

ادامه مطلب »